Supica de praz

Tocmai cand credeam ca vine primavara de-a binelea… paf un frig si un vant de-ti ingheata si maduva…
Si pe o vreme asa capricioasa ce-i mai bun pentru trup si suflet daca nu o supica calda? Poate doar o baie fierbinte si o plapuma pufoasa ­čÖé

Ingrediente:

-1 fir praz de marime mijlocie
-2 morcovi mari
-1 pastarnac
-o telina micuta sau/ si o radacina patrunjel
-o lingura amestec de legume pentru supa fara sare si glutamat (de la magazinele naturiste sau facut in casa)
-2-3 boabe piper
-sare dupa gust
-o lingurita de ulei
-taitei sau paste scurte

Preparare:

-legumele se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele ( albiturile se pot lasa intregi si scoate la sfarsit, daca nu va plac in farfurie ­čÖé
-se pun radacinoasele in 3 litri de apa la fiert, cu condimentele dupa gust, pana sunt fierte, se adauga prazul si pastele si se mai fierbe supa pana sunt pastele patrunse (2-3 minute maxim), se pune uleiul inainte de a inchide focul.
-se serveste supica fierbinte, cu multa, multa pofta!:)

Voi ce ati mai gatit pe vremea asta? ­čÖé

S-ar putea să vrei să citești și...

6 comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog s─â cite╚Öti politica de confiden╚Ťialitate ╚Öi cookies, iar dac─â e╚Öti de acord ╚Öi accep╚Ťi s─â prime╚Öti comunic─âri pe e-mail de la Carmen Tobias.ro, inclusiv comunic─âri comerciale, te rog bifeaz─â mai jos:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.