Supa taraneasca de post

Nu stiu cat e de taraneasca dar eu asa am botezat-o acum cativa ani, cand am luat supa de pastai si cartofi a mamei si am adaptat-o poftei de moment. A iesit o supica (sau ciorba mai bine, dar eu nu pun nimic acru pe ea) care place tuturor 🙂
Incercati-o, e incredibil de rapid de facut 🙂

Ingrediente:

-5-6 cartofi mari( dar nu din aia mutanti 🙂
-300 g mazare congelata
-400 g fasole verde congelata
-2 morcovi
-1 ceapa mare
-2-3 linguri ulei
-4-5 linguri ketchup de casa( sau pasta de tomate amestecata cu pasta de ardei)
-o lingurita boia dulce, sare,5-6 boabe de piper
-2 linguri legume uscate fara sare si glutamat (sanovita de exemplu)
-verdeata (telina, patrunjel, leustean- pun de care am la indemana)

Preparare

-Cartofii se curata,spala si taie cubulete, ceapa se taie fin,morcovii se rad pe razatoarea mare, se pun toate ingredientele intr-o oala peste care se adauga 3 litri apa si se fierbe la foc mic! 🙂 Mai simplu de atat nici ca se poate! 🙂

Se serveste cu smantana sau fara si mie imi place la nebunie cu salata de ceapa pe langa 🙂

S-ar putea să vrei să citești și...

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog să citești politica de confidențialitate și cookies, iar dacă ești de acord și accepți să primești comunicări pe e-mail de la Carmen Tobias.ro, inclusiv comunicări comerciale, te rog bifează mai jos:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.